Ось легкий рецепт бісквіту, який ідеально підійде до чаю або кави: він завжди виходить смачним і повітряним.
Бісквіт являє собою легкий та смачний вид випічки, основними компонентами якого виступають яйця, цукор і борошно. Це чудовий варіант десерту для супроводження чаю або кави.
Українська фудблогерка Юлія Мікуліч поділилася рецептом бісквітного пирога до чаю чи кави, який дуже просто готується, а виходить смачним і пухким.
На ваш розсуд, цей пиріг можна поділити навпіл і змастити кремом або джемом, щоб створити простий, але смачний торт.
"Проте я зазвичай не використовую ніякі добавки. Коли ж я вирішую взяти шматочок, то в тарілці або поливаю його джемом чи згущеним молоком, або залишаю без нічого," - поділилася своїми вподобаннями кулінар.
На невеликий бісквітний пиріг діаметром 16 см нам знадобляться такі інгредієнти:
До яєць додаємо цукор, ванільний цукор і міксером збиваємо до пишної світлої маси протягом приблизно 5 хвилин. Слідом додаємо молоко, олію та збиваємо масу до однорідності.
Потім до яєчної суміші вміщуємо борошно з розпушувачем і ретельно збиваємо або мішимо тісто лопаткою до досягнення однорідної консистенції.
Дно форми для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо туди тісто. Випікаємо бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин, залежно від висоти, розміру пирога, а також вашої духовки. Готовність можна перевірити зубочисткою.
Даємо пирогу охолонути при кімнатній температурі, а після цього посипаємо його цукровою пудрою та насолоджуємося смаком.
У всьому криється секрет соусу: кухар продемонстрував, як смачно приготувати картоплю.
Найулюбленіший осінній десерт: простий рецепт яблучного пирога з ароматною корицею.