Скільки солі потрібно використовувати для приготування квашеної капусти: вказано оптимальне співвідношення - Hochu.ua
Як внести сіль у консервовану продукцію
Смачна та хрустка квашена капуста – це відмінний варіант заготовок на зимовий період. Раніше ми ділилися інформацією про те, який посуд не підходить для цього процесу. Тепер же поговоримо про те, скільки солі необхідно для досягнення ідеального смаку квашеної капусти.
Для того, щоб страва вийшла хрусткою, кислуватою та насиченою ароматом, слід точно дотримуватися пропорцій інгредієнтів. Це стосується, зокрема, й обсягу солі. Ми детально розглянемо всі нюанси разом із ukr.media.
Сіль - це не просто приправа, а консервант, який запобігає псуванню продуктів. Вона створює оптимальне середовище для молочнокислих бактерій, які перетворюють капусту на смачний і корисний продукт.
У традиційній рецептурі для засолювання 1 кг капусти рекомендується використовувати 25 г солі. Ця пропорція є ідеальною для забезпечення якісного процесу бродіння та отримання насиченого солоного смаку. Недостатня кількість солі може уповільнити бродіння або навіть зупинити його, що загрожує псуванням продукту. У разі ж надмірного додавання солі капуста стане занадто солоною і втратить свій приємний аромат.
Тому важливо дотримуватись точних пропорцій під час приготування закуски. Крім цього, ми поділилися цікавим "подвійним" рецептом квашеної капусти.