Які переваги має молочна сироватка і чому вона користується попитом на ринку - На пенсії.


До нашої редакції звернулася читачка з проханням поділитися інформацією про користь молочної сироватки, способи її вживання та можливі протипоказання.

Молочна сироватка з давніх часів визнається як лікувальний продукт. Вона є потужним сечогінним, заспокійливим і загальнозміцнюючим засобом, що може бути корисним при проносах, дизентерії, шкірних захворюваннях, сечокам'яній хворобі та отруєннях.

З низьким вмістом жиру, цей продукт багатий на поживні та біоактивні компоненти, які легко засвоюються організмом. На 94% він складається з води, а решту 6% займають вітаміни групи B, лактоза, білки, кальцій, калій, фосфор, магній, пробіотики (корисні бактерії), а також майже всі солі та мікроелементи, що містяться в молоці.

Сироватка не має жодних протипоказань і є настільки ж корисною, як кефір або простокваша. Однак, якщо вам рекомендовано вживати її у великих дозах через певну хворобу, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Найлегший варіант – це залишити молоко на скисання, потім нагріти його і відділити сир від сироватки. Проте варто зазначити, що цей метод має істотний мінус: скисання відбувається лише у випадку з сирим молоком.

Але є спосіб приготування сироватки і з пастеризованого молока.

Для приготування сиру з пастеризованого молока оберіть один маленький лимон на 1 літр молока. Коли молоко почне закипати, вилийте в нього лимонний сік, швидко перемішайте і одразу зніміть з вогню. Це спричинить згортання молока, в результаті чого утвориться сир і сироватка. Відокремте їх, використовуючи дрібне сито або марлю.

Related posts