Де оптимально зберігати гарбуз у домашніх умовах: секрети від садівника.


Якщо не дотримуватися певних умов для зберігання гарбуза, він може швидко зіпсуватися, повідомили журналісти.

Питання про шкоду і користь гарбуза вже не раз піднімалося, але ось аспекти його правильного зберігання в домашніх умовах залишаються недостатньо вивченими.

Фахівець у галузі садівництва Дрю Суейнстон поділився з виданням Homes & Gardens інформацією про те, що гарбуз може зберігатися до півроку. Він зазначив, що термін зберігання залежить від обраного сорту гарбуза та умов його зберігання.

Садівник підкреслив, що цю рослину слідHarvest до настання морозів, залишивши частину стебла, та важливо контролювати, щоб вона не отримала ушкоджень, оскільки на пошкоджених ділянках може розпочатися гниття.

Для тривалого зберігання гарбуз залишають у теплому місці на 1-2 тижні і просушують за температури близько 27 градусів.

Садівник зазначив, що зберігати це в холодильнику не рекомендується, адже там занадто волога атмосфера та низька температура.

Фахівець рекомендує після збору перемістити урожай до приміщення з температурою приблизно 16 градусів Цельсія та вологістю в межах 50-70%. Важливо не ставити гарбуз на оголений ґрунт або бетон, адже його слід тримати піднятим над підлогою, щоб уникнути гниття.

Завдяки застосуванню соломи, картону або дерев'яних піддонів, гарбузи можуть бути підняті над поверхнею землі, що дозволяє їм залишатися сухими. "Найбільш оптимальним варіантом було б зберігати їх на стелажах або решітчастих полицях", - зазначив садівник.

Не слід розміщувати гарбузи занадто близько один до одного - важливо, щоб між ними забезпечувався вільний доступ повітря. Це запобіжить швидкому псуванню врожаю.

Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати смачний запечений гарбуз. Для цього рецепту вам знадобляться такі інгредієнти, як родзинки, яблука, горіхи і мед.

Related posts