Для борщу та салатів: зимові заготовки з капусти та помідорів, рецепт консервування


Запаси значно спрощують зимове життя. Наприклад, ця капуста - консервувавши кілька банок зараз, згодом зручно використовувати її для борщу, салатів та овочевого рагу.

За цим рецептом капуста зберігає свою хрусткість та надзвичайну користь, а куштувати її варто не раніше, ніж через два тижні.

Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте качан капусти та очистіть цибулю від шкірки. Простерилізуйте банки і закочувальні кришки. Дайте їм просохнути. Потім дрібно наріжте капусту та цибулю. У великій каструлі закип'ятіть томатний сік, додайте сіль і варіть приблизно 20 хвилин.

У стерильні банки утрамбуйте цибулю, нашатковану капусту, лавровий лист та перець горошком. Кожну банку з капустою залийте гарячим томатним соком по борту.

Заповнені банки закрийте кришками і поставте в каструлю, попередньо поклавши туди рушник. Тепер у каструлю потрібно залити воду, щоб рівень сягав бортиків. Поставте на плиту, увімкніть середнє нагрівання і дочекайтеся моменту закипання. Стерилізуйте заготівлі 20 хвилин у киплячій воді.

Банки, що вже пройшли стерилізацію, потрібно вийняти і закатати ключем, а потім помістити на кришки в тепле місце до повного охолодження. Після цього відправте капусту в томатному соку до комори на тривале зберігання.

Нагадаємо, що даремно ви не консервували лимони: унікальний рецепт, який урізноманітнить будь-яку страву.

Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.

Related posts