Чудове доповнення до вашого чаю або кави: легкий рецепт домашнього вівсяного печива з шоколадом.


Домашнє вівсяне печиво завжди смачніше, ніж куплене в магазині. Його легко і швидко приготувати, а також воно стане чудовим доповненням до чаю, кави або склянки молока.

Кулінарна блогерка Юлія Мікуліч у себе в Instagram поділилася простим рецептом домашнього вівсяного печива, а щоб було ще смачніше, додала до нього шоколад.

Щоб приготувати смачне домашнє вівсяне печиво з шоколадом, вам знадобляться інгредієнти для 10 штук:

Спершу мʼяке масло збиваємо з цукром і ваніллю до кремової маси. Слідом додаємо яйце та збиваємо до однорідності. Додаємо борошно з розпушувачем і знову перемішуємо до однорідності.

Після цього вмішуємо в тісто вівсяні пластівці. Якщо ви бажаєте, щоб печиво виходило більш м'яким, спочатку подрібніть вівсянку у блендері. Також вводимо рубаний шоколад і ще раз все добре перемішуємо.

"Тісто повинно бути ніжним і трохи прилипати до рук. Якщо ви відчуваєте, що воно занадто липке, додайте трохи борошна, але не переборщіть. Найкраще дати йому постояти в холодильнику на деякий час: це охолодить тісто і зменшить його липкість," - рекомендує шеф-кухар.

З отриманого тіста формуємо невеликі кульки вагою близько 50 г і розташовуємо їх на деку, покритому пергаментним папером, дотримуючись дистанції між ними. Випікаємо вівсяне печиво в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 12-15 хвилин. Спочатку печиво виглядатиме м’яким, але після охолодження воно стане більш щільним.

Лінивий медовик: переможниця "Мастер Шеф" поділилася простим рецептом.

Міша Кацурін поділився рецептом, як смачно приготувати яйця на сніданок.

Related posts