Осінній грибний салат: вишуканий як за зовнішнім виглядом, так і за смаковими якостями.
Жовтень наближається до свого завершення, і з ним закінчується час для насолоди смаколиками з гарбуза. Незабаром кулінарні ентузіастки знову поринуть у пошуки оригінальних рецептів для новорічного застілля.
Львівська фудблогерка Лілія Цвіт помітила новий тренд у кулінарії, створивши вишуканий осінній салат з грибами та копченим м'ясом. Вона підкреслює, що цей салат стане чудовим сюрпризом для вашої родини та гостей, які завітають на ваше наступне святкування.
"Цей рецепт справді вартий уваги, адже точно стане прикрасою святкового столу", -- впевнена пані Лілія.
Для оформлення страви господиня застосувала 150 г соломки та 100 г маринованих опеньків.
Приготування їжі
Почнемо з приготування соусу. Для цього змішуємо майонез, подрібнений часник, свіжий кріп та невелику кількість солі, після чого ретельно все перемішуємо. Готовий соус можна помістити в кондитерський мішок для зручності нанесення. Хоча ви можете просто змащувати салат майонезом, додавання цього соусу надає страві особливого смаку, тому варто віддати перевагу саме йому.
Обсмажте нарізані гриби на сковороді з олією, додавши до них цибулю.
Відваріть яйця, а сир подрібніть за допомогою терки.
Розпочинаємо підготовку салату. Спершу відварені яйця дрібно натремо та рівномірно розкладемо на дно роз'ємної форми, покриваючи їх тонким шаром соусу.
Наступним шаром викладаємо охолоджені смажені шампіньйони, розрівнюючи ложкою.
Змащуємо соусом і викладаємо подрібнене куряче філе.
На вершині салату розкладаємо потертий сир, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник для просочення мінімум на 3-4 години. Після цього акуратно знімаємо кулінарне кільце, змащуємо боки соусом і прикрашаємо солоною соломкою.
Наостанок викладаємо мариновані опеньки -- вони дрібні і дуже пасують, а також викладаємо гілочки кропу.
А ще спробуйте приготувати стейки з печериць, як радить давній друг "ФАКТІВ", кулінарка Елла Іванова з Кривого Рога.