Продукти, що підвищують вашу привабливість у очах представників протилежної статі - Health 24
Нещодавнє дослідження виявило, що вибір сніданку може впливати на вашу привабливість в очах інших. З'ясувалося, що споживання вуглеводів має статистичний зв'язок із тим, наскільки привабливою виглядає людина для представників протилежної статі.
У дослідженні взяли участь понад 100 дорослих людей. Одній групі вчені давали сніданок із високим глікемічним індексом, а другій - із низьким. Результати опублікували у науковому журналі Plos One.
Ознайомтеся також із питанням: Як часто варто тренуватися для підтримки здоров'я?
Французькі дослідники залучили 52 чоловіків і 52 жінки у віковій категорії від 20 до 30 років, після чого випадковим чином поділили їх на групи. Учасники отримали сніданок на 500 калорій, який складався з рафінованих або нерафінованих вуглеводів.
Сніданок з рафінованими вуглеводами включав французький багет із борошна промислового помелу, джем, яблучний чи апельсиновий сік, а також чай чи каву з цукром.
Страви з нерафінованими вуглеводами містили цільнозерновий хліб, змащений маслом і сиром, свіжий апельсин або яблуко, а також чашку чаю чи кави без додавання цукру.
Дослідники запросили додаткових добровольців-гетеросексуалів, яких попросили оцінити привабливість людей протилежної статі за фотографіями, які зробили за дві години після сніданку.
Відповідно до отриманих даних, люди, які вживали сніданок з підвищеним глікемічним індексом, виявилися менш привабливими для членів протилежної статі.
Рафіновані вуглеводи - не надто хороша ідея для сніданку / Unsplash
А ті, хто починав сніданок з більш корисних нерафінованих вуглеводів, подобалися учасниками опитування більше.
Слід підкреслити, що результати даного дослідження не залежали від таких параметрів, як вага тіла та вік учасників.
Вчені з Університету Монпельє вважають, що ледь помітна зміна привабливості обличчя може бути обумовлена змінами рівня цукру в крові та інсуліну, які можуть впливати на зовнішній вигляд шкіри та мати довгострокові наслідки для статевих гормонів.
Привабливість індивіда, що є суттєвим елементом соціальних взаємодій, ймовірно, обумовлена як миттєвим, так і тривалим вживанням рафінованих вуглеводів у представників обох статей.
- пишуть вчені Амандін Візін та її колеги з Університету Монпель.
Науковці вказали на потребу в додаткових дослідженнях з розширеною вибіркою, щоб краще зрозуміти, яким чином рафіновані вуглеводи можуть впливати на привабливість та інші соціальні характеристики.
Вже очевидно, що необроблені вуглеводи сприятливо позначаються на нашій зовнішності. До категорії таких продуктів належать фрукти, йогурти, горіхи та яйця.