Відкрито головну таємницю: чому французи занурюють круасан у каву.
Виявляється, ця незвичайна звичка приховує в собі значний зміст.
Гостей з Франції легко помітити в кав'ярні, адже вони завжди занурюють круасан у гарячу каву. Хоча для українців це може виглядати незвично, для французів така практика має своє пояснення.
"Занурення" класичної французької випічки в ароматний напій набуло статусу особливого ритуалу, що передається з покоління в покоління.
Згідно з поясненнями фахівців, французи зазвичай занурюють свої булочки, круасани та багети в каву, оскільки ці випічки можуть здаватися їм трохи сухими. Крім того, їхня скоринка часто така жорстка, що відкусити її може бути досить складно.
Не всім до вподоби хрумкаві десерти, тому гарячий напій стає ідеальним супутником. Французи ж не переймаються навіть тоді, коли в їхній каві можуть залишитися крихти.
У українців також є подібна традиція. Пам’ятаєте, як наші бабусі та мами занурюють печиво, сухарі чи вафлі у чай, каву або навіть молоко?