Як правильно смажити гриби - Під час відпочинку на пенсії
Не накопичуйте їх заздалегідь, краще придбати в день приготування. Якщо гриби залишити на тривалий час, вони можуть потемніти або покритися слизом.
Проте, якщо гриби сильно забруднені, їх варто промити, висушити і відразу ж приступити до приготування.
Не дуже забруднені гриби краще очистити щіткою. Під час приготування вони не будуть водянистими і збережуть форму.
Гриби мають високу вологість, тому важливо забезпечити достатнє простір для швидкого випаровування води, щоб вони могли добре підрум'янитися.
Спочатку розігрійте сковороду без олії, потім за 5-7 хвилин введіть вершкове масло або олію, а також додайте трави й спеції.
Не забувайте, що гриби ідеально гармоніюють з рослинними оліями, які підкреслюють їхній смаковий профіль, тоді як вершкове масло робить їх більш м'якими та додає чудового аромату.
Гриби можна приправити соусом барбекю, соєвим соусом, бальзамічним оцтом, подовженою цибулею-шалот та овочевими спеціями.