Як ефективно зберігати моркву, щоб вона залишалася свіжою до весни - Незалежний Регіон
Збирання моркви розпочинається в середині вересня і триває до середини жовтня.
Про це пише Независимый Регион з посиланням на U-News.
Перед збором урожаю моркву ні в я кому разі не потрібно поливати. Після того, як її викопали, моркву слід добре просушити на свіжому повітрі протягом 2-3 годин і тільки після цього вже можна зрізати бадилля.
Варто звернути увагу, щоб коренеплоди були без механічних пошкоджень, бо така морква не зберігатиметься, а почне гнити. Також не обхідно відсортувати моркву за розміром. Це дозволить меншу використати в першу чергу, бо вона швидко в'яне.
Моркву слід зберігати в сітках та розміщувати на спеціально облаштованих стелажах у погребі. Рекомендується підтримувати температуру в межах -2 до +2 градусів. Крім того, важливо забезпечити належну вентиляцію приміщення, що допоможе зменшити ризик проростання коренеплодів.
Коренеплоди можна зберігати в ящиках, попередньо пересипавши їх піском. Важливо, щоб пісок був злегка зволожений — на кожне відро піску потрібно додати 1 літр води. Спочатку укладають шар піску товщиною 3-5 см на дно ящика, потім розміщують моркву і знову покривають піском. Цю процедуру повторюють, поки ящик не буде повністю заповнений.
Завдяки цим способам, ви зможете зберегти моркву свіжою аж до весни.