Як приготувати гречаники: рецепти для вечері та смачні способи приготування гречки | Кулінарні новини | FoodOboz
Гречка та печінка - дуже корисні та цінні продукти для приготування смачних та легких страв для обіду, вечері. Ще з гречки можна приготувати смачний суп, гречаники, салати та молочні каші.
Кулінарка опублікувала в Instagram рецепт неймовірно смачних гречаників з курячою печінкою та морквою.
1. Промийте гречку, а потім відваріть її на низькому вогні до повної готовності. Одна цибулина наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору.
2. Спочатку ретельно промийте курячу печінку, видаліть всі прожилки, а потім пропустіть її через м'ясорубку з дрібними ґратами. Аналогічним чином подрібніть відварену гречку та обсмажену цибулю. Додайте ці інгредієнти до печінки разом із часником, пропущеним через прес. В отриману масу вбийте 2 яйця, всипте борошно, сіль і чорний перець за смаком. Уважно перемішайте суміш для гречаників, щоб вона була подібною до тіста для оладок.
3. За допомогою столової ложки покладіть невелику порцію тіста на сковороду з попередньо розігрітою олією, формуючи маленькі круглі гречаники. Обсмажуйте їх на середньому вогні до появи золотистої скоринки з обох сторін.
Рекомендація: гречаники можна замочити у воді та потім легенько потушкувати під кришкою на низькому вогні протягом 15-20 хвилин!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами: