Як приготувати засолену червону рибу: шеф-кухар поділився секретами справжнього ресторанного рецепту.
Головний кухар розкрив кілька легких секретів, які допоможуть вам приготувати в домашніх умовах бездоганну слабосолену червону рибу, подібну до тієї, що подають у ресторані.
Правильно засолити червону рибу (лосось, сьомгу, форель, горбушу) можна просто та швидко в домашніх умовах, а на смак вона буде як ресторанна.
Шеф-кухар Олександр Огороднік поділився на своїй Instagram-сторінці секретом приготування ідеальної слабосоленої червоної риби.
"Вже девʼять років працюю на кухні і солю за одним і тим самим рецептом. Все дуже просто і швидко", - відзначив шеф-кухар.
Для приготування маринаду до 500 г червоної риби нам знадобляться наступні складові.
Об'єднуємо сіль, цукор і коріандр. Не варто турбуватися про обсяг солі, риба візьме тільки ту кількість, яка їй потрібна.
На деко викладаємо частину солі, потім розміщуємо філе лосося і засипаємо його залишками солі. Легко натерти рибу та вирівняти соляний шар. Деко з рибою обгортаємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 12 годин.
З підготовленої риби витече зайва волога, яку потрібно злити. Потім промийте рибу під холодною проточною водою. Після цього просушіть філе лосося за допомогою паперових рушників.
Тонко нарізаємо слабосолену червону рибу і отримуємо задоволення від її смаку. Зберігати її можна в холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів протягом п’яти днів, або ж розділити на порції, упаковуючи в пакети, і заморозити, що дозволить зберігати до 30 днів у морозильній камері.
Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.
Міша Кацурін продемонстрував, як смачно приготувати яйця для ранкового прийому їжі.