Чи варто українцям готуватися до зимового запасу продуктів: рекомендації фахівця.
Олег Пендзин підкреслив, що кожна особа десь у своїх думках оцінює способи виживання під час зимових місяців.
Опалювальний сезон 2024-2025 може виявитися одним із найважчих для українського населення. Олег Пендзин, експерт "Економічного дискусійного клубу", поділився своїми думками щодо необхідності підготуватися до зими та запастися продуктами.
"Кожна людина сама розробляє певну стратегію виживання. Кожен приблизно прораховує, яким чином виживати. Якщо в людини є присадибна ділянка, вона вирощує точно не квіти, а те, що допоможе їй вижити взимку", - зазначив експерт в інтерв'ю "Українському радіо".
За його словами, зараз найнижчі ціни на сезонні продукти, зокрема, йдеться про фрукти та овочі.
"Слід запастися продуктами, які можна зберігати. Насамперед, це овочі. Можна також заквасити капусту, зробити соління. Це суттєво здешевлює людині вартість її осінньо-зимового столу. Тому, якщо є можливість, потрібно обов'язково запастися продуктами харчування тривалого зберігання", - підсумував експерт.
Юрій Дученко, віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів, повідомив, що в Україні можливе подальше зростання цін на продукти в жовтні. Зокрема, прогнозується підвищення вартості овочів та молочних товарів.
Економіст Олег Пендзин також зазначив, що найближчим часом ціни на м'ясо можуть підвищитися, хоча і незначно, оскільки швидке зростання цін буде гальмувати низька купівельна спроможність громадян.