Який фрукт зменшує ризик виникнення діабету і допомагає контролювати рівень глюкози у крові? Про який фрукт йдеться?
Споживання фруктів може зменшити ймовірність виникнення діабету другого типу та покращити рівень глюкози в крові.
У цьому впевнений дієтолог Роб Хобсон. Він стверджує, що одним з корисних перекусів, здатних знизити рівень цукру в крові, є яблука, які багаті на клітковину.
"Коли людина споживає вуглеводи, організм оперативно перетворює їх на цукор, що може спричинити різкі коливання рівня глюкози в крові. Проте, якщо у продукті є клітковина, цей процес відбувається повільніше", - зазначив Хобсон.
Ще одна причина, по якій яблука є відмінним варіантом перекусу для діабетиків, - їх низький глікемічний індекс.
Серед інших відмінних джерел харчових волокон експерт зі здорового харчування виокремив овес, цільнозернові вироби, овочі, бобові культури та сочевицю.
Дивіться також: Які яблука більш корисні: червоні чи зелені?
Згідно з даними Гарвардської школи громадського здоров'я (Harvard School of Public Health), клітковина сприяє регулюванню використання цукру в організмі, допомагає контролювати відчуття голоду та рівень глюкози.
Дієта з високим вмістом клітковини була пов'язана з більш низьким ризиком розвитку діабету другого типу, відзначили фахівці. А дієта з низьким вмістом клітковини і високим вмістом продуктів, які викликають раптове підвищення рівня цукру в крові, навпаки, в кілька разів збільшувала ризик розвитку діабету другого типу.